Založ si blog

Je Daniel Lipšic poslom dobrých správ pre Washington?

Nedávno sa v európskych médiách prevalila kauza „dlhých uší“ CIA. http://aktualne.atlas.sk/europski-politici-ktorych-odpocuvala-americka-tajna-sluzba-su-pobureni-a-ziadaju-vysvetlenie/zahranicie/europa/

 

Odštartoval to Američan Snowden zverejnením tajných informácií o odpočúvaní Európskych partnerov USA. Kauza naberá na obrátkach. Americké uši zdá sa počúvajú najvyšších predstaviteľov krajín EU. Všade to vzbudilo vlnu pohoršenia a protestných vyjadrení čelných predstaviteľov EU. Napríklad aj Francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda. Všetci sú zhrození pri predstave, že CIA monitoruje ich osobnú aj elektronickú komunikáciu. Čo už vedia? Čo ešte nevedia? Ťažké otázky, ešte ťažšie odpovede….

 

Washington zatiaľ drží bobríka mlčanlivosti. Zrejme do času, kým nevymyslia niečo, čo nám vytlačí slzu a ešte im zatlieskame. Uvidíme aký postoj zaujme Biely dom. Jedno je však isté. Washington, prostredníctvom  CIA má uši všade. Po celom svete. Či sa to niekomu páči, alebo nie. K takémuto správaniu ich vedie dominantné postavenie vo svete, prakticky vo všetkých smeroch. Hlavne vo vojenskej a technologickej oblasti. Je len prirodzené, že majú prioritný záujem svoju pozíciu vo svete potvrdzovať a to všetkými možnými prostriedkami. Američania tomu hovoria ochrana národných záujmov. Obmenený variant interpretácie ich aktivít sa označuje ako  presadzovanie demokratických princípov.  My tomu hovoríme jednoducho, agresia. V tomto duchu sa vo svete hrá táto národno – demokratická hra prakticky od „oficiálneho“ ukončenia studenej vojny. Pre lídrov EU je všetko v poriadku dovtedy, kým USA hrajú svoju hru v Egypte, Sýrii, Alžírsku, v Iráne atď. Jasné, veď ide aj o „naše trhy  a záujmy“. Len nechápem, prečo zrazu toľko kriku. Veď Američania nerobia nič, o čom by sme už dávno nevedeli. Alebo sú čelní predstavitelia EU fakt takí naivní?! No, úprimne povedané keď vidím kam smeruje EU, žiada sa mi konštatovať, že predstavitelia EU sú nielen naivní, ale aj h…i.

 

Pýtate sa čo s tým má spoločné nejaký bezvýznamný pešiak v Slovenskom parlamente, ktorý sa vidí byť lídrom skôr, než si ho vôbec niekto všimne? Prečítajte si blog chlapíka menom Adam Kemény (http://adamkemeny.blog.pravda.sk/2013/06/26/dalsi-zaujimavy-sponzor-zamestnavatel-daniela-lipsica/). Garantujem Vám, že sa  začnete nepokojne „hniezdiť“. Nie však v dôsledku bohatej faktografie ktorú článok obsahuje, ale v dôsledku súvislostí, ktoré bežnému človeku ostávajú zahalené. Jednoducho politici počítajú s tým, že občan vidí prvoplánovo a nechce sa prepracovať k videniu „za roh“. Adam Kemény sa „za roh“ prepracoval a to čo poodhalil, je naozaj zaujímavé…

 

Len zhrniem základné informácie, ktoré zazneli v uvedenom blogu a ktoré sú bezpochyby preukázateľné.

  1. Daniel Lipšic spolupracuje s organizáciou Alliance Defending Freedom  (ADF). Tá mu za „jeho služby“ poukázala za minulý rok 2012 sumu 78 356,94 EUR. O aké konkrétne služby ide, sme sa dodnes nedozvedeli. Taja to obe strany. Podotýkam, že termín právne poradenstvo, je v prípade zmluvných záväzkov poslanca NR SR a člena brannobezpečnostného výboru NR SR veľmi, veľmi vágny pojem. Tým skôr, že sa jedná o spoluprácu s Americkou neziskovou konzervatívnou kresťanskou organizáciou. ADF predstavuje praktickú implementáciu myšlienky kresťanského sionizmu, ktorý disponuje značným vplyvom na politický proces v USA.
  2. Jedným zo sponzorov ADF je The Edgar and Elsa Prince Foundation. Najznámejší z rodiny Princeových je v súčasnosti Erik Prince. Je známy tým, že je zakladateľom americkej súkromnej vojenskej spoločnosti Academi (predtým Blackwater). Od roku 1997 táto spoločnosť získala zákazky od amerických štátnych orgánov v celkovej výške 1, 6 mld. USD (http://en.wikipedia.org/wiki/Erik_Prince#CITEREFPelton2006).

Pritom toto číslo zahŕňa len neutajované zákazky. Zákazky, ktoré spadajú pod režim utajenia zatiaľ zverejnené neboli. Od roku 2001 americká tajná služba CIA priklepla danej spoločnosti utajované zákazky v celkovej hodnote 600 mil. USD (http://dealbook.nytimes.com/2010/12/16/blackwater-founder-in-deal-to-sell-company/). Taktiež Prince verejne priznal, že si CIA mala najímať zamestnancov jeho spoločnosti za účelom fyzickej likvidácie teroristov.

      3.       Hlavnou agendou ADF je

–          sloboda vierovyznania a nezávislosť cirkvi od štátu

–          sloboda vierovyznania v študijných zariadeniach

–          boj proti potratom

–          podpora rodinných hodnôt

       4. Predsedom predstavenstva ADF je Chapman B. Cox. Cox disponuje širokou škálou kontaktov v rámci vládnych a straníckych štruktúr USA. Súvisí to s tým, že Cox pôsobil v Reaganovej administratíve, konkrétne bol poradcom Hlavného veliteľa vojenského námorníctva, ako aj hlavným právnym konzultantom Pentagonu. Neskôr Cox pracoval ako viceprezident v Lockheed Martin Corporation. Daná štruktúra je jedným z najväčších partnerov Pentagonu v sfére leteckej výroby, a taktiež aj CIA v sfére zberu a spracovania informácií. Daná spoločnosť je tesne prepojená s Republikánskou stranou.

 

Pýtate sa, čo má Daniel Lipšic spoločné s podozreniami zo spolupráce pre zahraničné, nazvime to rovno americké záujmy?

  1. Zúčastňuje sa školení a študijných pobytov, ako aj konferencií, ktoré sú prevažne platené zo zdrojov ADF. Naposledy bol len nedávno na konferencii v Ríme 27. – 29.6.2013, organizovanou Dignitatis Humanae Institute. Hradené zo zdrojov ADF.
  2. Jeho strana Nová väčšina – Dohoda (zatiaľ), disponuje veľkým finančným kapitálom. Vzhľadom na to, že až na jeseň uplynie len jeden rok od jej vzniku, je to pozoruhodné.
  3. PR strany Nová väčšina  je vedené presne v duchu amerického politického marketingu
  4. Rétorika, ktorú používa Daniel Lipšic, je presnou (aj keď v našich podmienkach trápnou) kópiou amerických príručiek. (ako vnútiť ľuďom víziu, sen, ako si získať dôveru, ako presvedčiť, ako byť na očiach, ako mať správne rekvizity na verejnom vystúpení atď. atď.) Na tomto Amerika funguje a toto nám posúva Daniel Lipšic.
  5. Daniel Lipšic nás v poslednej dobe poučuje o  štruktúrach republikánskej strany v USA , kde funguje niekoľko frakcií. Neviem, či sa z toho máme pos…, že v Novej väčšine sú frakcie rovnako ako u  Amerických republikánskych „bratov“.

Takže, čo s tým má Daniel Lipšic spoločné?

Prečítajte si moje blogy

http://moje.hnonline.sk/node/13398

http://moje.hnonline.sk/node/13507

Spojenectvo a spoločné aktivity s „jediným ochrancom“ demokracie na Slovensku. „Investigatívnym“  Kanaďanom Tomom Nicholsonom. Spojenie s novinárom s neznámou minulosťou a neistou budúcnosťou, je na naše pomery tiež silná káva.

 

Ešte stále nič…..?! Ešte stále si myslíte, že je to somarina?

Samozrejme. Môže Vám to tak pripadať, ak ste trošku naivný. Lebo to hlavné, čo Lipšica spája s Americkou spravodajskou aférou, je naivita občanov a kompetentných! Daniel Lipšic? Ten čo bojuje proti oligarchii? Ten čo jediný chce vyšetriť kauzu Gorila? Ten, čo si zakladá na tradičných hodnotách rodiny a katolíckej viery? Nie. To je vskutku nemožné! To je hlúposť. Vymyslené konšpiračné teórie!

Nuž, ja neviem. Financujú ho oligarchovia a z Gorily si spravil akurát tak osobné PR. Inak nič. A tradičné hodnoty rodiny a Kresťanstva? Tak na to si už určite odpoviete aj sami….

 

Peter Sivák

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 3116x
Priemerná čítanosť článkov: 3116x

Autor blogu

Kategórie

Archív